Tratamentul ridurilor, cicatricilor si vergeturilor cu Radiofrecventa bipolara sublativa Emax

Indicatii: tratamentul ridurilor si a texturii alterate a pielii, orice afectiune ce necesita ablatie si rejuvenare (cicatrici postacneice, cheloide, vergeturi).

Procedura consta in aplicarea de energie, de tip radiofrecventa, fractionata, la nivelul tegumentului, cu scopul de a produce mici leziuni (rani), submilimetrice, la nivelul pielii. Astfel este stimulat procesul de vindecare si este  “fortata” productia de colagen si remodelarea dermica.

La putin timp dupa tratament apare eritem si edem moderat, care cedeaza in 12-24 ore. De asemenea apar mici cruste sub 1 mm in zonele tratate, la aproximativ 24-72 ore dupa tratament, ce se vor exfolia in cateva zile. Uneori pot aparea mici vezicule, cicatrici sau modificari pigmentare.

Numarul de sedinte variaza intre 2 si 6, la interval de 4-7 saptamani, in functie de gradul de severitate al afectiunii cutanate, de parametri utilizati, dar si de factori personali. Nu se trateaza buzele si pleoapele.

Rezultatele se vad gradual dupa fiecare sedinta, dar rezultatul final se observa dupa 2-4 luni de la ultima sedinta.

radiofrecventa22In primele doua zile post-procedura se vor evita baile fierbinti, sauna, masajul zonei.

Crema hidratanta se va aplica zilnic, prima aplicare putandu-se face la 12 ore de la efectuarea procedurii. Aplicarea de machiaj si solutii demachiante se va face dupa acelasi interval de timp de 12 ore. Nu se vor folosi exfoliante sau scruburi.

Dupa tratament, pe zonele veziculoase sau ulcerate, se pot aplica creme antibiotice. Este obligatorie fotoprotectia cu crème cu SPF 50+, precum si evitarea expunerii la soare sau ultraviolete si autobronzante, cel putin 1 luna dupa tratament, datorita riscului de hiperpigmentare.

Controalele post-procedura se fac la 2-3 zile dupa interventie, pentru a contracara eventualele efecte adverse, dar si la 4-6 saptamani dupa ultima sedinta pentru a cuantifica rezultatele finale.