Ce este blefaroplastia non-chirurgicala?

Blefaroplastia nonchirurgicala este o metoda de tratament a pielii laxe de la nivelul pleoapelor.

Pleoapele căzute reprezintă unul dintre cele mai precoce și frecvente semne de laxitate cutanată și îmbătrânire, dând privirii și feței – în ansamblul său – un aspect obosit.

Până nu demult, singura opțiune de tratament era blefaroplastia chirurgicală – mai exact îndepărtarea excesului de piele prin excizie și sutură.

În prezent, blefaroplastia se poate face non-chirurgical, cu rezultate extrem de frumoase, utilizând radiofrecvența fracționată cu microneedling (MICRO-RF). Aceasta procedura este diferita de blefaroplatia ce utilizeaza plasma, prin faptul ca este mai putin traumatica, recuperarea este mai usoara, pacientul putandu-si relua activitatea, in majoritatea cazurilor, dupa 24 de ore.

Cum se realizeaza tratamentul cu radiofrecvență fracționată cu microneedling?

Se bazează pe stimularea producției de colagen propriu al pielii, acționînd cu rezultate foarte bune pe:

  • pielea lăsată, ridurile superficiale și profunde de la nivelul pleoapelor,
  • ridurile (superficiale și profunde) de la nivelul întregii fețe, precum și
  • cicatricile post acnee și
  • textura neregulată a tenului.

Tratamentul se realizează în cabinetul medicului dermatolog, sub anestezie locală cu crema anestezică. Aceasta se va aplica pe zona tratată cu aproximativ 40 de minute înainte de procedură, asigurând confortul pacientului pe durata tratamentului.

Procedura în sine presupune înțeparea zonei cu un complex de 25 sau 49 de ace, la o adâncime presetată de medic, în funcție de tipul de piele al pacientului. Acestea vor elibera în stratul profund al pielii radiofrecvența fracționată ce va produce o mică “arsură” controlată, locală. Astfel, se stimulează mecanismele de reparare a pielii, mai exact, producția de colagen.

Care sunt efectele post tratament ale blefaroplastiei fără bisturiu?

Imediat după procedură zona tratată se înroșește și se tumefiază. Edemul poate dura, în medie, câteva ore, depinzând mult de reactivitatea fiecărei persoane în parte.

Din acest motiv, vă recomandăm ca în ziua procedurii să nu aveți program social important.

La aproximativ 24 de ore de la tratament vor apărea mici cruste punctiforme, submilimetrice, ce pot fi camuflate cu machiaj. Ele pot persista câteva zile, până la o săptămână, până să dispară complet.

Blefaroplastie fara bisturiu - Dr. Iulia Panturu
Aspect la 24 de ore de la primul tratament.

 

 

 

 

 

 

 

Cand incep sa se vada rezultatele?

Efectele sunt vizibile după prima ședință, așa cum se observa și în imaginea atașată, dar sunt spectaculoase dupa 2-3 ședințe. Sesiunile sunt spatiate la intervale de 4-6 saptamani.

Rezultat la 6 saptamani, dupa o singura sedinta de MICRO-RF.

În ce consta ingrijirea post tratament?

ingrijirea post-tratament presupune pulverizări cu apă termală, cu efect anti-inflamator și hidratare cu creme epitelizante până la dispariția crustelor.

Este extrem de importantă fotoprotecția cu crema cu SPF 50+ pentru a preveni apariția de pete pigmentare pe zona tratată.

Dupa 24 de ore de la procedura se poate aplica machiaj, iar paciwentul isi poate relua activitatea in majoritatea cazurilor.

Unde pot sa efectuez tratamentul?

Blefaroplastia non-chirurgicala cu MICRO-RF se poate efectua in Centrul Medical BioTerraMed, str Pictor Ion Negulici nr 27, tel. programari 0723341001.